Duurzaamheid

Het doel van Liberation 040 is om de komende jaren te transformeren naar een circulair evenement. Om dit te bereiken zetten wij ons op verschillende vlakken in voor een duurzamer evenement.

Green Office duurzaamheidscertificaat

De Go Green Office, verbonden aan de TU Eindhoven, beoordeelt evenementen op hun duurzaamheid. Wij zijn trots om te kunnen zeggen dat het Liberation 040 is gelukt om het Go Green Office Event certificaat te bemachtigen. Dit laat zien dat wij ons inzetten voor een duurzamer evenement op veel verschillende vlakken. Uiteraard blijven wij ons inzetten om steeds duurzamer te worden met elke nieuwe editie van Liberation 040.

Sustainability Go Green Office Liberation 040

Bekers recyclen

Tijdens het evenement wordt gebruik gemaakt van herbruikbare cups. Bij het bestellen van een nieuw drankje lever je je oude beker of flesje weer in, zodat er minder afval is.

Energie

De energie die we op Liberation 040 nodig hebben wordt geleverd door een combinatie van een aggegraat en netstroom. Om dit in de aankomende jaren te verbeteren werken wij met een slim stroomplan.

Eten

Op het evenement zijn verschillende foodtrucks aanwezig. Het aantal verwachte bezoekers wordt op voorhand zo goed mogelijk gecommuniceerd om verspilling te voorkomen. Ook wordt er voor gezorgd dat er vegetarische en gezonde etenswaren beschikbaar zijn.

Promotiemateriaal

Om het evenement te promoten worden zo veel mogelijk duurzame opties gebruikt. Denk hierbij aan sociale media, schermen op de universiteit en praatjes voorafgaand aan een college. Op deze manieren kunnen wij ons publiek bereiken, zonder veel afval te produceren als gevolg van flyers of grote hoeveelheden posters. Ook worden bezoekers gemotiveerd te voet, met de fiets of het OV naar Liberation 040 te komen.

Decoratie en materialen

Dit jaar is geïnvesteerd in duurzame banners, evenals vele andere decoratieve materialen die we meerdere jaren kunnen gebruiken. Om dit mogelijk te maken wordt hiermee al in het design zo veel mogelijk rekening mee gehouden door bijvoorbeeld geen datum te benoemen op een banner.

Feedback rapport

Na afloop van het evenement zal er een feedback rapport worden geschreven waarin alles met betrekking tot duurzaamheid (afval, promotie, etc.) wordt geëvalueerd. Op deze manier gaan we ook duurzaam om met de opgedane kennis en ervaring, zodat de volgende editie van Liberation 040 nog milieuvriendelijker kan worden.